Gjuha ruse » Anotações de um não poliglota

Gjuha ruse

Gjuha ruse (ne rusisht: русский язык) është një gjuhë sllave që flitet ne Rusi, Bjellorusi, Ukraine, Kazakistan dhe Kirgistan, edhe pse jo si gjuhë zyrtare ajo është e përhapur gjerësisht në Letoni, Estoni dhe në shumë vende të tjera që formuan republikën e ish-Bashkimit Sovjetik.

Comentários